Zwangerschapsyoga en bevallingcursus

Zwangerschapsyoga

Iedere maandag van 19.30 uur tot 20.45 uur.
Zwangerschapsyoga is een aangepaste yoga voor zwangeren. Het maakt dat je beter kunt omgaan met je lichaam tijdens de zwangerschap en daardoor meer kunt genieten. Tevens richt de zwangerschapsyoga zich op de bevalling en het opvangen van de weeën. Met de thema’s “Ontspanning, Concentratie en Kracht,” gaan we door het programma heen.
Er is een pas gepensioneerde gespecialiseerd verloskundige iedere les aanwezig.
Vergoeding is veelal mogelijk bij de ziektekostenverzekering. De zwangerschapsyogadocent heeft een erkende opleiding, is lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland en heeft een AGB-code die nodig is om het bij de ziektekostenverzekeraars wanneer het pakket het toelaat geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen.
​Ook de partner of degene die vertrouwd is met de zwangere en bij de bevalling zal zijn, wordt eens per maand verwacht bij de lessen (partneravonden.) Zij kunnen praktisch ervaren in samenspel met de zwangere vrouw, hoe zij behulpzaam kunnen zijn tijdens de bevalling en zwangerschap. Wat fijn is, is dat de les een bewust stilstaan is bij het krijgen van een kindje. Ook kunnen de vrouwen of stellen die op de yogales elkaar ontmoeten wat aan elkaar hebben. De lessen voor zwangerschapsyoga worden gegeven op maandagavond van 19.30 tot 20.45 uur. Als je een keer niet kan, kun je dit met een gewone yogales na de zwangerschap inhalen, omdat de les toch dient te worden betaald. Adres: Mercurion 32 te Zevenaar. Wanneer aanmelden: voorafgaand aan de 13de week van de zwangerschap. Later kan echter ook. Instromen: vanaf de 13de week van de zwangerschap. Later ben je echter ook welkom, maar liefst zo vroeg mogelijk in de zwangerschap. Door meer te kunnen ervaren en jezelf de gelegenheid te geven voldoende te kunnen oefenen, verdiept zich het gevoel en worden het automatismen. Herinnert het lichaam wat te doen.

De groep is circulair, hetgeen betekent dat de zwangerschapsyoga het hele jaar doorgaat, ook gedurende de zomer. Je stroomt in bij drie maanden zwangerschap en je stroomt uit wanneer je bent bevallen.

Na de zwangerschapsyoga, kun je je opgeven voor babymassage en nazwangerschapsyoga. De lessen bestaan uit babymassage, waarin een stukje theorie, voeden en theedrinken ofwel nazwangerschapsyoga, eventueel d.m.v. draagdoekyoga waardoor het kindje heerlijk gaat slapen. De tijd na de bevalling is vaak een mooie gelegenheid om de andere vrouwen mét kindjes weer te ontmoeten. Je kunt de babymassage en nazwangerschapsyoga nog volgen totdat het kindje 1 jaar oud is. In overleg is veel mogelijk. Op de donderdagen of zaterdagen, inloop vanaf 10.00 uur, van 10.15 uur tot 11.45 uur.

Een individuele les bij de zwangere vrouw thuis, in de yogazaal​, of na de bevalling behoren tot de mogelijkheden.

Meld je aan door te bellen naar 06-37171848 of mailen naar loes@yogapraktijkemmerink.nl

De link “aanmelden” is tijdelijk niet in werking.

Loes Emmerink​​