Yoga voor bedrijven

Yoga voor bedrijven

Als yogaleerkracht voor bedrijven ben ik in te huren om op locatie yogalessen te geven, maar het is ook mogelijk op de Mercurion 32 in Zevenaar, in de eigen yogastudio.

​Steeds vaker voelen bedrijven zich medeverantwoordelijk voor de gezondheid van het personeel. En dat is te prijzen. Tegenwoordig worden door bedrijven programma’s aangeboden om fit en vitaal te blijven.

Yoga is een goede mogelijkheid waarvoor het personeel zich ook zou kunnen aanmelden, gefaciliteerd door de directie, de OR of het personeel.

Yoga sorteert effect op kunnen focussen en stressreductie en vitaliteit. Lichamelijk op conditie, kracht, flexibiliteit. Yoga geeft een uitwerking op geestelijke kwaliteiten zoals zelfvertrouwen, stabiliteit en veerkracht.

Daarnaast geeft yoga meer rust en ontspanning. Door de meditatieve aandacht tijdens de oefeningen verkrijg je rust, maar ook bewustwording op het lichamelijke, maar ook geestelijke vlak. Alles wat goed voelt, daar doe je uiteindelijk meer van, ook hetgeen goed voelt in je werk met de juiste drive.

Aan yoga kan iedereen deelnemen. Er zijn geen speciale vereisten. Iedereen die graag wil, kan meedoen. Je hoeft niet lenig te zijn. Iedereen kan op zijn/haar niveau insteken.

Er kan ten alle tijden contact worden opgenomen.

  • Naast yoga-leerkracht heb ik 25 jaar gewerkt als maatschappelijk werker bij het algemeen maatschappelijk werk, daarnaast inmiddels 17 jaar als bedrijfsmaatschappelijk werker. Dat laatste doe ik nog steeds. Na de les heb ik altijd tijd en rust voor vragen op het gebied van anders omgaan met stress en druk. Zij kunnen bedrijfsyoga beoefenen tijdens hun lunchpauze. Speciale kleding is niet nodig, omdat je niet zweet. Wel dien je rekening te houden met de kleding dat er gemakkelijk in bewogen kan worden. Specifiek wordt ingegaan op werkhouding en voorkomen van stress en het aanleren van technieken om stress af te bouwen. Dus zowel curatief, als preventief. Het zijn bewezen technieken, evidence based. Het laatste kwartier wordt besteed aan stressreductie d.m.v. een ontspanningsoefening. Er is nog voldoende plaats.

Meld je aan ddor te bellen naar 06-37171848, of mailen naar loes@yogapraktijkemmerink.nl

De link “aanmelden” in de bovenbalk, is tijdelijk  niet werkzaam. 

Loes Emmerink