Yoga in het park

 

​​​​​​​

Winteryoga in het park

Voor het tiende jaar op een rij, als eerste yogaschool en nu nog vrijwel uniek in heel Nederland: Winteryoga 2023 / 2024

Winteryoga 2023 / 2024 is van oktober t/m half mei, tweewekelijks op de zondagen om 11 uur te Zevenaar in de Gimbornhof, op de volgende data: 1 oktober, 15 oktober, 22 oktober, 12 november, 26 november, 10 december, 7 januari, 21 januari, 4 februari, 18 februari, 3 maart, 24 maart, 14 april, 28 april, 12 mei.  Lees vervolgens hieronder de informatie daarover:​

Trek je stoute (sport)schoenen aan en ondervindt de weldaad van de natuur in combinatie met asana, pranayama en meditatieve aandacht.

Winteryoga is in de Gimbornhof te Zevenaar, we verzamelen ons op het open veld in de Gimbornhof, alwaar de yogales plaatsvindt. Trek thermokleding, handschoenen aan, een muts op en doe een das om, zeker als het onder de 6 graden is. Neem voor de zekerheid t/m half november een matje mee. Als het regent, dan gaat de les niet door.​ Dit zal ik ruim voor de tijd via de app laten weten.

Kosten: €10,00 per les. Het zijn losse lessen, iedereen kan aansluiten. Hoe meer sportievelingen hoe meer vreugd. Iedereen is welkom! Een eerste proefles is niet gratis.

Met de Winteryogales kom je beter de winter door. Door de kou verkrampen mensen. Je voelt echter bij een yogales dat dat juist niet nodig is en je beter blijft ademen, fitter en warm blijft als je rustig door ademt en beweegt. Je kunt het als een training gebruiken voor je mobiliteit, kracht en coördinatie. Door het ademen door de neus ( juist buiten) verbetert de adem. En door de asana’s en ademtechnieken kan men dieper en rustiger ademen, het verbetert daardoor de longen, verbetert de bloedcirculatie, verbetert afvoer door de huid en het verbetert de afvoer van afvalstoffen en opname van stoffen. En je hebt het minder koud!

De eerste keer opgeven door even vooraf te mailen naar loes@yogapraktijkemmerink.nl of te bellen naar: 06-37171848​

Voor de mensen die vast komen kunnen bellen, mailen, sms-sen of appen als ze niet komen. Kom je voor een losse les app mij dan even dat je komt.

——————————————————————————————————————-

Yoga in het park, in de zomer- en lenteperiode

  • De eerstvolgende “Yoga in het park” in de zomerperiode is op: datum nog onbekend, van 10.00 tot 11.00 uur. Neem zelf een matje mee!!!

Yoga in het park in de zomer 2024 is tweewekelijks op zondagen van half mei t/m augustus van 10 uur tot 11.00 uur op: data nog onbekend. Vanaf september veranderen de lestijden: van 11.00 uur tot 12.00 uur. (Vanaf 1 oktober gaan de lessen tweewekelijks door op de zondagen en heet het “Winteryoga.”) De yogalessen worden alle gegeven te Zevenaar in de Gimbornhof. Lees vervolgens hieronder de informatie daarover:

​Iedereen is welkom van jong tot oud, ervaren of onervaren. Het zijn losse lessen. Het is niet nodig om lenig te zijn. Het belangrijkste is dat je zin hebt om te komen. Er is geen sprake van een vaste groep. Per keer wordt er vooraf opgegeven. Het is i.v.m. de organisatie noodzakelijk dat je jezelf in ieder geval een dag van te voren aanmeldt. Je kunt ook eventueel meerdere mensen telefonisch of per e-mail of met een appje aanmelden.

Neem mee: een yogamatje om de oefeningen op te doen en als je wil een zeiltje voor onder het matje (in geval van nat gras), iets warms om aan te trekken, sokken. (Dat laatste is nodig bij de eindontspanning, omdat je dan ligt en je lichaam afkoelt.) En neem een flesje water mee.

Kosten: € 10,00 per les.

De ingang van het park is in de haakse bocht in de Guido Gezellestraat in Zevenaar, naast de Therapeutische Maatschap Gimbornhof. En er is een achteringang halverwege de Julie Postelstraat. ​Neem ruim de tijd om de ingang te vinden.

Meld je aan door te bellen, sms-sen, appen naar 06-37171848, of te mailen naar loes@yogapraktijkemmerink.nl

Voor de mensen die vast komen kunnen bellen, mailen, sms-sen of appen als ze niet komen. Kom je voor een losse les app mij dan even dat je komt.

Loes Emmerink.