Yoga in het park

De eerstvolgende les “Yoga in het park” is op: zondag  29 sept 2019 van 11.00 uur tot 12.00 uur.

Yoga in het park in de zomer 2019 is ongeveer tweewekelijks van half mei t/m september, op de volgende zondagen van 10 uur tot 11.00 uur: 19 mei, 26 mei, 23 juni, 30 juni, 7 juli, 21 juli, 4 augustus, 18 augustus en van 11.00 uur tot 12.00 uur op 1 september, 15 september, 29 september te Zevenaar in de Gimbornhof. Lees vervolgens hieronder de informatie daarover:

​Iedereen is welkom van jong tot oud, onervaren of ervaren. Het is niet nodig om lenig te zijn. Het belangrijkste is dat je zin hebt om te komen. Er is geen sprake van een vaste groep. Per keer wordt er vooraf opgegeven.

Van te voren aanmelden: het is i.v.m. de organisatie noodzakelijk dat je jezelf in ieder geval een dag van te voren aanmeldt. Dan weet ik hoeveel mensen er komen en kan ik me daarop aanpassen. Je kunt ook eventueel meerdere mensen telefonisch of per e-mail of met een appje aanmelden.

De lestijden voor yoga in het park zijn in september van 11.00 tot 12.00 uur, dus midden in de zomer anders dan in de nazomer!!!!

Neem mee: een zeiltje voor onder het matje (in geval van nat gras.) Neem ook een matje mee om de oefeningen op te doen, iets warms om aan te trekken, sokken. (Dat laatste is nodig bij de eindontspanning, omdat je dan ligt en je lichaam afkoelt.) En neem een flesje water mee. Er is thee na de les.

Kosten: een vrijwillige bijdrage (alleen dus van half mei t/m september. De Winteryogalessen van oktober t/m half mei zijn ook losse lessen voor € 9,00 per les, ook de proefles is € 9,00.)

De ingang van het park is in de haakse bocht in de Guido Gezellestraat in Zevenaar, naast de Therapeutische Maatschap Gimbornhof. En er is een achteringang halverwege de Julie Postelstraat. ​Neem ruim de tijd om de ingang te vinden.

Wanneer het regent​ gaat de yogales wel door in de yogazaal in het Juvenaat, Babberichseweg 23, entree 2, tweede verdieping. Wanneer je jezelf van te voren hebt opgegeven, krijg je een appje, smsje of mailtje over waar je wordt verwacht.

​———————————————————————————————————————————————————————-

Winteryoga 2019 / 2020

De eerstvolgende Winteryogales in het park is op zondag om 11.00 uur (datum nog niet bekend.)

Winteryoga 2018 / 2019 is van oktober t/m half mei, op de volgende zondagen om 11 uur te Zevenaar in de Gimbornhof: (data nog niet bekend.) Lees vervolgens hieronder de informatie daarover:​

Trek je stoute (sport)schoenen aan en ondervindt de weldaad van de natuur in combinatie met asana, pranayama en meditatieve aandacht.

Winteryoga is in de Gimbornhof te Zevenaar, we verzamelen ons op het open veld in de Gimbornhof en om 11 uur start de yogales. Trek thermokleding, handschoenen aan, een muts op en doe een das om.  Zeker als het onder de 6 graden is. Neem voor de zekerheid t/m half november een matje mee.  Als het regent, dan is de les in de yogazaal in het Juvenaat aan de Babberichseweg 23, tweede verdieping.​ Weet je het 5 minuten voor aanvang niet zeker bel of app even.

De lessen zijn vanaf 21 oktober 2018 tot en met 12 mei 2019, meestal in de even weken op zondagen van 11 uur tot 12.00 uur. Kosten: € 9,00 per les. Het zijn losse lessen, iedereen kan aansluiten. Hoe meer sportievelingen hoe meer vreugd. Iedereen is welkom! Een eerste proefles is niet gratis.

Met de Winteryogales kom je beter de winter door. Door de kou verkrampen mensen. Je voelt echter bij een yogales dat dat juist niet nodig is en je beter blijft ademen, fitter en warm blijft als je rustig doorademt en beweegt. Je kunt het als een training gebruiken voor je mobiliteit, kracht en coördinatie. Door het ademen door de neus ( juist buiten) verbetert de adem. En door de asana’s en ademtechnieken kan men dieper en rustiger ademen, het verbetert daardoor de longen, verbetert de bloedcirculatie, verbetert afvoer door de huid en het verbetert de afvoer van afvalstoffen en opname van stoffen. En je hebt het minder koud!

De eerste keer opgeven door even vooraf te mailen naar loes@yogapraktijkemmerink.nl of te bellen naar: 06-37171848​

Voor de mensen die vast komen kunnen bellen, mailen, sms-sen of appen als ze niet komen.​

 

 

2013-08-012.jpg

Meld je aan door te bellen, sms-sen, appen naar 06-37171848, of te mailen naar loes@yogapraktijkemmerink.nl

Loes Emmerink.

​​​​​​​​